Eerste kennismaking met de Campus Elisabeth

Zaterdagmorgen 9 juni 2012, het is halftien en in de voormalige HUB-gebouwen geurt het naar verse koffie; er is dampende chocolademelk en er liggen heerlijke ontbijtkoeken. Er staat wat te gebeuren, dat is duidelijk.

De directeur en graadcoördinator van het KA Koekelberg staan er klaar om voor het eerst bezoek te ontvangen in wat de nieuwe campus van de school wordt. De aanwezige leerkrachten bestuderen nog snel een plannetje van het gebouw en controleren nog eens of er toch genoeg kopjes en schoteltjes zijn voor alle gasten.

De ouders en (toekomstige) leerlingen van het KA Koekelberg druppelen binnen, vrij snel staat de inkomhal vol mensen die met nieuwsgierige blikken rondkijken. Na een verwelkoming door de directeur in aula 1 OOST (ja, het is ook nog een beetje wennen aan de nieuwe namen voor de lokalen), vertrekken acht groepjes van ongeveer vijftien mensen, o.l.v. een leerkracht-gids, voor een verkenningstocht door de school. Op en af de trappen, de gangen door van WEST naar OOST en terug, het is een drukte van jewelste, alvast een voorproefje voor 1 september.

Iedereen geniet van het mooie uitzicht over Brussel vanop de vijfde verdieping, waar nu ook het bureau van de directeur zal zijn; sommigen dromen al van een les Latijn of Aardrijkskunde in het eerste middelbaar, anderen vragen zich af hoe zo'n les economie in een aula zal verlopen, ... Na de rondleiding wordt er ook nog druk nagepraat.

  • 'Wel veel trappen', inderdaad, vanaf nu alleen nog fitte leerlingen en leerkrachten in het KAK!
  • 'Het gebouw is in een veel betere staat dan dat in de Klein Berchemstraat', ja, maar dat laatste wordt dan ook helemaal afgebroken.
  • 'En de sportzaal voor de les LO?', neen, die toonden we niet, maar er zijn natuurlijk wel lessen LO volgend schooljaar. Die zullen doorgaan in de zaal van de VGC even verderop in de straat.
  • 'Er is wel nog veel werk voor 1 september', daar is iedereen zich van bewust, maar wees gerust, er zijn al heel veel plannen en afspraken gemaakt om die werken vlot te laten verlopen.
  • 'Ik zou dat tof gevonden hebben in mijn tijd, naar 't secundair in een hogeschoolgebouw ...'

Alleen maar enthousiaste reacties!

In de hal is er opnieuw een gezellige drukte, want nu zijn ook de mensen voor de rondleidingen van 11u aangekomen. Hetzelfde scenario herhaalt zich.

Tegen 12 u loopt de 'nieuwe' school leeg; ouders en leerlingen zijn tevreden, de directeur glundert, ... Snel nog wat opruimen en dan bij het napraten vaststellen dat de gebouwen aan de Klein Berchemstraat nu echt verleden tijd zijn. We hebben er mooie jaren gekend, maar op 30 juni nemen we definitief afscheid.

Het schooljaar 2012-2013 begint op de campus Elisabeth!